Platte daken (EPDM)

Waarom is Firestone EPDM dakbedekking zo bijzonder?

  • Topkwaliteit: Firestone heeft meer dan honderd jaar ervaring op het gebied van rubbertechnologie.
    Daarom is het Firestone RubberGard EPDM dakbedekkingssysteem gebaseerd op een EPDM rubber membraan met unieke eigenschappen.
  • Flexibele verwerking: het is ontworpen voor plaatsing op commerciële, industriële en residentiële platte en licht schuine daken, met verschillende soorten EPDM dakbedekkingssystemen.
  • Duurzame oplossing: dit soort EPDM folie kan worden gecombineerd met extensieve groendaken en/of fotovoltaïsche zonnepanelen, met een uitstekende duurzaamheid.

Eigenschappen & voordelen: Waarom kunt u vertrouwen op Firestone RubberGard EPDM dakbedekking?

Superieure duurzaamheid
Totale gemoedsrust voor een hele lange tijd. Dat is wat Firestone RubberGard EPDM te bieden heeft. Dankzij hun samenstelling, tonen goed samengestelde EPDM membranen een ongeëvenaarde weerstand tegen ozon, UV-straling en extreme temperaturen. Dit membraan bevat geen weekmakers of vuurvertragers: haar eigenschappen blijven hierdoor stabiel en onaangetast. Onderzoek heeft een gemiddelde levensverwachting van meer dan 50 jaar aangetoond.

Grote flexibiliteit en rekbaarheid
Firestone RubberGard EPDM blijft zeer soepel, zelfs bij extreem lage temperaturen tot –45 °C, waardoor het het hele jaar door kan worden geplaatst. Het membraan kan ook worden uitgerekt tot meer dan 300%, zodat het zich aanpast aan beweging en temperatuurwisselingen van het gebouw.

Lage levenscycluskosten
Firestone RubberGard maakt het nog eenvoudiger voor u. Onze EPDM dakbedekking vergt weining of geen onderhoud.

Duurzame dakbedekking
Firestone RubberGard EPDM ondersteunt uw duurzame initiatieven. Het is een inert materiaal met weinig milieu-impact. Het membraan scheidt tijdens en na de plaatsing geen giftige stoffen af, waardoor het afgevoerde regenwater perfect kan worden gebruikt voor huishoudelijke doeleinden. Het kan ook worden gerecycled en hergebruikt.

Compatibel met extensieve groendaken en zonnepanelen.

platte daken epdm limburg

Voorkom mogelijke lekkages

De EPDM folie moet mechanisch bevestigd worden op iedere plaats waar de folie onderbroken wordt of een hoekverandering ondergaat die groter is dan 15%. Deze mechanische bevestiging dient om de bewegingen in de ondergrond te neutraliseren en om de spanningen in de folie ten gevolge van verwerking, productie of temperatuursveranderingen op te vangen. Wanneer de bevestiging onvoldoende is om deze spanningen op te vangen kan dit leiden tot het wegtrekken van de folie van de randafwerking met mogelijke lekkages tot gevolg.