Zinkatelier

Historiek

In 1968 start Mulders Jaak een bedrijf in lood, zink en sanitairwerken. Destijds maakte hij ieder zinkwerk gaande van hanggoten, afvoerbuizen , enz , klaar van zinken bladen in zijn eigen zinkatelier. Deze ging hij dan bij de klanten plaatsen en werden de meters hanggoot ter plaatse aan elkaar gesoldeerd.

Later in 1985 neemt Mulders Roger de zaak over en breidt het aanbod uit met dakwerken. In deze tijd werden via onze vaste leverancier Apok klaargemaakte zinkproducten aangekocht. Dit gaande van hanggoten tot afvoerbuizen met vaste lengtes.

Het op maat maken van hanggoten, afvoerbuizen en speciale producten wordt nog steeds in het atelier gedaan, dit is hoofdzakelijk voor ons dakwerkersbedrijf zelf.

Aanbod en service

Bij ons kan u terecht, als particulier of als professionele klant, met al u maatwerk in zink, koper en lood. Zoals bijvoorbeeld hanggoten met tapstuk en kopstukken, afvoerbuizen met buigingen op maat maar ook met passtukken of trechters. Kortom alles wat in zink , koper en lood mogelijk is en niet standaard te verkrijgen is.

Een praktijkvoorbeeld

U heeft hanggoten nodig voor uw woning. De opgemeten maat is 7m.

Wanneer u bij ons besteld wordt dit bij ons op maat gemaakt samen met het tapstuk en de kopstukken. U kan de hanggoot dan zelf plaatsen ofwel komen wij dit voor u plaatsen.

Als u hiermee naar een leverancier gaat, kan u enkel lengtes van 5m aankopen. U moet dan 2 stuks kopen en deze zelf aan elkaar solderen + korter maken. Deze hanggoten worden dan ook zonder klaargemaakt tapstuk of kopstukken geleverd. Dit dient u er apart bij aan te kopen en zelf te plaatsen.

Voor een degelijk zinkwerk is een goede uitvoering van het solderen vereist. De hanggoot en bijhorende artikelen dienen gesoldeerd te worden voor een degelijke waterdichting. Wij geven dan ook een 10 jarige garantie op onze eigen soldeerwerken.

Het aan mekaar maken met silicone of dergelijke is eigenlijk ook ten sterkste afgeraden. Deze gaan na verloop van tijd altijd scheuren door de werking van de producten of door verduring van de weersomstandigheden.

zinkatelier limburg